Ost- och persiljegratinerad blomkål med rostat vitlöksmos
Härligt gratinerad blomkål med lite ost, nötter och persilja kommer få dina smaklökar att jubla! Ett krämigt vitlöksmos ihop med en sallad är det som kommer få dig att äääälska denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksmos
900 g potatis
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Blomkål
1 blomkål (à ca 800 g)
1 msk olja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
100 g cashewnötter
150 g riven ost
Sallad
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tsk dijonsenap
1 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 förp solros- eller ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 595 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Har aldrig rostat vitlöken innan jag pressat den i mos,väldigt gott
Alexandra
2022-03-04