Ost- och kycklingpaj

Med en färdig pajdeg blir det inte många steg i köket. Fyll pajen med rökt kyckling, majs, äggstanning och ost, sedan får ugnen göra resten av jobbet. Servera med en krispig sallad och något gott att dricka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 msk olja
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färsk pajdeg (gärna fullkorn, à 250 g)
1 förp rökt kyckling (tunna skivor à 200 g)
1 1/2 dl riven ost (gärna Folke)
1 förp sallad (gärn krispsallad)
250 g körsbärstomater eller andra små tomater
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater40 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var god, la majsen och lite fetaost tillsammans med äggstanningen innan jag hällde det över stekt kyckling istället för skinka.
Linda
2025-07-16Jättegod! Halverade mängden majs och slängde med en vitlöksklyfta när jag stekte dem
Ingela
2024-01-18Smaklös och tråkig
Jenny
2024-01-17