Runes heta kräftor

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
7
Runes heta kräftor

Dessa vitlökswokade kräftor blir ett annorlunda och spännande inslag till kräftskivan. Smaksättningen kommer från sambal oelek, vin och persilja. Servera kräftorna varma.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Runes heta kräftor

Ingredienser

6 portioner
2   paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg)
5   vitlöksklyftor
2 1/2 msk  sambal oelek
1/2 dl  färskpressad citronjuice
4 dl  torrt vitt vin
2 dl  grovhackad bladpersilja
2 msk  raps- eller olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Det här är en fantastisk rätt. Ätit det några gånger och Inger en underbar känsla en sommardag att få tillaga ute i naturen Jag garnera med lite färsk chilli , lime och citronklyftor samt en rejäl näve nyhackad persilja. Smaklig spis

Johan

2022-05-20

Det här var överraskande gott. Definitivt inte sista ggn. Nom nom nom!

Sofie

2020-10-16

Ja vad ska man säga...bästa receptet någonsin, så för 8:e kräftskivan i rad använder vi åter detta härliga recept. Tack Rune!

Karl

2019-08-07

Testa liknande recept

Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftcappuccino
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och kräftrulle med dill och gurka
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga