Runes heta kräftor
Dessa vitlökswokade kräftor blir ett annorlunda och spännande inslag till kräftskivan. Smaksättningen kommer från sambal oelek, vin och persilja. Servera kräftorna varma.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
6 portioner
2 paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg)
5 vitlöksklyftor
2 1/2 msk sambal oelek
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 dl torrt vitt vin
2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk raps- eller olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är en fantastisk rätt. Ätit det några gånger och Inger en underbar känsla en sommardag att få tillaga ute i naturen Jag garnera med lite färsk chilli , lime och citronklyftor samt en rejäl näve nyhackad persilja. Smaklig spis
Johan
2022-05-20Det här var överraskande gott. Definitivt inte sista ggn. Nom nom nom!
Sofie
2020-10-16Ja vad ska man säga...bästa receptet någonsin, så för 8:e kräftskivan i rad använder vi åter detta härliga recept. Tack Rune!
Karl
2019-08-07