Runes heta kräftor

Dessa vitlökswokade kräftor blir ett annorlunda och spännande inslag till kräftskivan. Smaksättningen kommer från sambal oelek, vin och persilja. Servera kräftorna varma.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Ingredienser
6 portioner
2 paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg)
5 vitlöksklyftor
2 1/2 msk sambal oelek
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 dl torrt vitt vin
2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk raps- eller olivolja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är en fantastisk rätt. Ätit det några gånger och Inger en underbar känsla en sommardag att få tillaga ute i naturen Jag garnera med lite färsk chilli , lime och citronklyftor samt en rejäl näve nyhackad persilja. Smaklig spis
Johan
2022-05-20Det här var överraskande gott. Definitivt inte sista ggn. Nom nom nom!
Sofie
2020-10-16Ja vad ska man säga...bästa receptet någonsin, så för 8:e kräftskivan i rad använder vi åter detta härliga recept. Tack Rune!
Karl
2019-08-07