Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Runes heta kräftor

Dessa vitlökswokade kräftor blir ett annorlunda och spännande inslag till kräftskivan. Smaksättningen kommer från sambal oelek, vin och persilja. Servera kräftorna varma.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen om de är frysta. Låt dem rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp olja i en riktigt het muurikkapanna eller i en wok/stor stekpanna. Woka kräftor och vitlök i omgångar, ca 2 minuter. Rör om under tiden.
  4. Tillsätt sambal oelek och citronjuice, rör om. Häll på vinet och blanda ner persiljan, spar lite till garnering.
  5. Lägg genast upp på ett serveringsfat och garnera med resten av persiljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk sambal oelek
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk raps- eller olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer