Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med kräftor, avokado och chiliolja

Förträffligt god pasta med lyxiga kräftstjärtar, kladdig avokado och en underbar chiliolja som gör pastan fyllig och saftig. Med parmesan och ruccola på toppen kan du servera en fulländad, smakrik och underbar middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kräftorna enligt förpackningens anvisning. Skala kräftorna men spara några till garnering.
  2. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj och skär salladslöken i ca 3 cm breda bitar. Låt löken koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Häll citronsaften över avokadon så att den inte mörknar.
  4. Olja: Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilihacket med olja, vinäger, persilja, salt och peppar. Låt pasta och lök rinna av. Häll tillbaka i grytan och häll över chilioljan.
  5. Vänd försiktigt ner kräftstjärtar och avokado och låt alltsammans bli varmt. Fördela pastan på tallrikar och garnera med de sparade hela kräftorna. Servera genast med färskriven parmesanost och ruccolasallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kräftor med skal
  • 280 g tagliatelle
  • 1 knippe salladslök
  • 2 avokador
  • 1 msk pressad saft av citron
Chiliolja
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer