Pasta med kräftor, avokado och chiliolja
Förträffligt god pasta med lyxiga kräftstjärtar, kladdig avokado och en underbar chiliolja som gör pastan fyllig och saftig. Med parmesan och ruccola på toppen kan du servera en fulländad, smakrik och underbar middag.
Ingredienser
4 portioner
1 kg kräftor med skal
280 g tagliatelle
1 knippe salladslök
2 avokador
1 msk pressad saft av citron
Chiliolja
1 röd chili t ex spansk peppar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt klart en 5:a! Lade också i en vitlöksklyfta, och så hade jag i en het chili (7/10). Jag som brukar äta pasta med creme fraische sås, men detta!!!!! Hade iofs "bara" kräftstjärtar i dillag, men gott, gott, gott! Hade dessutom i olivoljefrästa babyspenat.......
Malin
2008-02-04Får en klar 5:a av mig! Jag blev glatt överraskad när jag smakade den här rätten eftersom jag trodde att det skulle bli lite torrt. Gjorde som någon här tidigare sa, pressade ner en vitlöksklyfta i oljan samt dubblade mängden för fyra personer. Allt gick åt! Jag la upp rätten på en stor bricka och serverade vitlöksbröd till.//Mia Engstrand
Hasse
2007-09-10Den här pastan var helt underbar!! Jag tog olivolja med smak av citron, det förhöjde smaken ytterligare. Den här gör vi fler gånger!
Marie
2007-02-05