Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Underbara peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll! Heta och kryddiga smaker som gör succé på julbordet. Pepparblandningen, ingefäran och honungen är perfekta till revbensspjällen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 kg tjocka revbensspjäll
6 lagerblad
1 msk rosépeppar (hela korn)
1 msk grönpeppar (hela korn)
1 msk svartpeppar (hela korn)
1 msk kryddpeppar (hela korn)
ev 1 1/2 msk sechuanpeppar (hela korn)
1 l vatten (till pepparavkoket)
1 bit färsk ingefära (à 100 g)
2 dl honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har kört med detta recept i flera år på julbordet, en favorit, men jag gör utan sechuanpeppar.
Sara
2013-12-19Jättegott! Vi hade det istället för julbord julen 2007. Uppskattat av både vuxna o barn.
Anneli
2008-12-18Kan jag använda fläskkarré i st.f. tjocka spjäll? Karr´en bllir ju magrare vilket passar bra till allt det andra feta på julbordet. Ska receptet (tillagningstiden) ändras i så fall?
Björn
2007-12-18