Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
4
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Underbara peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll! Heta och kryddiga smaker som gör succé på julbordet. Pepparblandningen, ingefäran och honungen är perfekta till revbensspjällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg  tjocka revbensspjäll
6   lagerblad
1 msk  rosépeppar (hela korn)
1 msk  grönpeppar (hela korn)
1 msk  svartpeppar (hela korn)
1 msk  kryddpeppar (hela korn)
ev 1 1/2 msk  sechuanpeppar (hela korn)
1 l  vatten (till pepparavkoket)
1   bit färsk ingefära (à 100 g)
2 dl  honung

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Har kört med detta recept i flera år på julbordet, en favorit, men jag gör utan sechuanpeppar.

Sara

2013-12-19

Jättegott! Vi hade det istället för julbord julen 2007. Uppskattat av både vuxna o barn.

Anneli

2008-12-18

Kan jag använda fläskkarré i st.f. tjocka spjäll? Karr´en bllir ju magrare vilket passar bra till allt det andra feta på julbordet. Ska receptet (tillagningstiden) ändras i så fall?

Björn

2007-12-18

Testa liknande recept

Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Revbensspjäll med ingefära
Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga