Osso buco med gremolatasallad

Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Osso buco med gremolatasallad

Osso buco är namnet på en klassisk italiensk gryta som vanligtvis görs på kalvlägg, men som här blir fantastiskt god med tjocka revbensspjäll. I buljongen från köttet får sedan olika sorters rotfrukter koka mjuka. Fullända verket med en gremolatadressad sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Osso buco med gremolatasallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/5 kg tjocka revbensspjäll eller skivad kalvlägg
3 msk smör
2 krm peppar
3 krm salt
2 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
4 färska timjankvistar
3 msk konc kalvfond
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 morötter
2 palsternackor
400 g rotselleri
1 dl hackad persilja

Gremolatasallad

2 vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1 citron
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 ask sockerärtor (à ca 150 g)
2 gemsallad (à ca 80 g)
ev parmesan att hyvla över

Gör så här

00:02:00
02:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4160 KJ / 994 kCal
Fett62 g
Salt3.8 g
Kolhydrater23 g
Protein72 g

Testa liknande recept

  • Osso bucco på revbensspjäll
    Betyg 3.9 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Buljongkokta revben
    Betyg 3.2 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Osso buco
    Betyg 3.4 av 5.97 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med ingefära
    Betyg 2.7 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad