UNDER 45 MIN | Medel

Orzotto med riven ost

Orzo betyder korn på italienska. I det här receptet används en mix på förkokta korn och baljväxter som passar bra till en krämig ”otto” med tuggmotstånd, alltså en variant på risotto. Suveränt tillbehör till stekt kött, kyckling eller vegetariska biffar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och buljongtärning, ställ åt sidan.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull några minuter utan att den får färg.
  3. Höj värmen och tillsätt orzo-mixen. Fräs några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
  4. Tillsätt hälften av den varma buljongen. Låt koka på svag värme. Rör då och då. Späd med buljong, lite i taget, tills grynen mjuknar, ca 15 minuter.
  5. Rör ner den rivna osten och grädden. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i frö/grynblandningen.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfria produkter av grädde matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria produkter av ostersättning och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 dl orzo-mix (italienskt korn, lupinbulgur och ärter)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1541 kJ / 370 kCal