Orzotto med riven ost

56
0
Orzotto med riven ost

Orzo betyder korn på italienska. I det här receptet används en mix på förkokta korn och baljväxter som passar bra till en krämig ”otto” med tuggmotstånd, alltså en variant på risotto. Suveränt tillbehör till stekt kött, kyckling eller vegetariska biffar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Orzotto med riven ost

Ingredienser

4 portioner
5 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2
schalottenlökar
2 msk
smör
3 dl
orzo-mix (italienskt korn, lupinbulgur och ärter)
1 dl
vitt vin
2 dl
riven lagrad ost
1/2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i frö/grynblandningen.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfria produkter av grädde matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria produkter av ostersättning och matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1541 KJ / 370 kCal
Fett 15.9 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 35.8 g
Protein 12.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept