Rösti som görs på kokta potatisar går enkelt och snabbt att steka och den blir precis perfekt mjuk och krämig. Använd gärna tipset med grytlocket när du ska vända din rösti så blir det betydligt enklare.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör möjlkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir förvirrad! Kokta kalla potatisar??? När ska de kokas, eftersom det står att de ska skalas och rivas också? Är kokta oskalade potatisar rivbara? Ska de vara kokta innan man skalar och river, verkligen?
June
2023-03-26Hej June! I detta recept använder vi redan kokt potatis som kallnat och har skalet kvar. Kanske du har potatis som blivit kvar från en tidigare middag eller så koka och kyl ner potatisen. Sen är det dags att skala och riva den grovt på ett rivjärn. Vill du använda rå potatis kan du prova något av dessa recept: https://www.ica.se/recept/rarakor-701543/ eller https://www.ica.se/recept/raraka-med-lojrom-725377/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30Det var gott, var skeptisk till att koka först men blev bra. Gjorde plättar istället för att ha en jättestor, lite smidigare.
Fredrik
2023-02-11Enkelt och så gott
Mikko
2022-11-04