Rösti
Rösti som görs på kokta potatisar går enkelt och snabbt att steka och den blir precis perfekt mjuk och krämig. Använd gärna tipset med grytlocket när du ska vända din rösti så blir det betydligt enklare.
Ingredienser
4 portioner
900 g kokta kalla stora potatisar
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk rapsolja
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1305 KJ / 312 kCal
Fett13 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
Med det här receptet blir det potatisbullar. Nej rösti ska göras på okokt potatis.
Krister
2024-09-11Löken ska vara kvar såklart, testa med lite vitlök.
Per-anders
2024-08-05Prova pressad kylskåpskall potatis. Testa med salt, svartpeppar och parmesan. Pröva dig fram.
Per-anders
2024-08-05