Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Karré al limone

Ett lyxigt och snabblagat recept på Karré al limone. Du gör det av fläskkarré, olja, citron och honung. Servera gärna det saftiga köttet med en härlig quinoasallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla köttet med lite olja. Krydda med salt och peppar. Tvätta citronerna noga.
  2. Finriv 1 tsk citronskal (för 4 port) och blanda med honungen. Dela citronerna i halvor och pensla snittytan med lite olja.
  3. Grilla köttet över glöden eller i grillpanna 3–5 minuter per sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner.
  4. Pensla köttet med citronhonungen i slutet av grillningen.
  5. Servera köttet med citronerna och Ljummen quinoasallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré med ben (4 skivor motsvarar ca 600 g)
  • olivolja till pensling
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 citroner
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan