Gröna blandade blad med rostade tomater och örter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Gröna blandade blad med rostade tomater och örter

Gröna blandade blad med rostade tomater och örter är effektfullt och angenämt. Du rostar tomathalvor i ugnen och förbereder en mästerlig dressing med smak av vitlök, dijonsenap och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gröna blandade blad med rostade tomater och örter

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mogna tomater
4   vitlöksklyftor
2 msk  kallpressad rapsolja
2 krm  socker
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 l  gröna blad t ex rucola huvudsallad, skott och färska örter
50 g  hasselnötter eller valnötter

Dressing

1/2   citron
1   vitlöksklyfta
1 tsk  dijonsenap med honung
1 dl  kallpressad rapsolja
1/2 tsk  salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Att rosta tomater är mycket gott inte bara till sallad utan även till smörgåsar och som tillbehör. Om du inte använder alla till salladen kan du spara dem i en ren burk med olja som täcker. De håller cirka en vecka i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Morotssallad med rostade hasselnötter
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb rödkålssallad
Betyg 2.9 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade hasselnötter med honung och brieost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade betor med Västerbottensost
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga