Gröna blandade blad med rostade tomater och örter
Gröna blandade blad med rostade tomater och örter är effektfullt och angenämt. Du rostar tomathalvor i ugnen och förbereder en mästerlig dressing med smak av vitlök, dijonsenap och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 kg mogna tomater
4 vitlöksklyftor
2 msk kallpressad rapsolja
2 krm socker
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 l gröna blad t ex rucola huvudsallad, skott och färska örter
50 g hasselnötter eller valnötter
Dressing
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap med honung
1 dl kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Att rosta tomater är mycket gott inte bara till sallad utan även till smörgåsar och som tillbehör. Om du inte använder alla till salladen kan du spara dem i en ren burk med olja som täcker. De håller cirka en vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer