Örtrubbad lax med tomat och mozzarella

2
1
Örtrubbad lax med tomat och mozzarella

I detta recept på örtrubbad lax med mozzarella och tomat får örterna komma till sin rätt. Tillsammans med sparris, rädisor och salladslök blir det en fräsch favorit under ljumma grillkvällar.

Skriv ut
Örtrubbad lax med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Örtrubbad lax

800 g
laxfilé (med skinn)
1 msk
matolja (+ extra att grilla sparris och lök)
1
påse kryddmix (gärna kryddmix rub, herbs à 22 g)
1 - 2 dl
bbq-sås (gärna roasted garilc)

Grillad tomatsallad

1
ask gula körsbärstomater (à 250 g)
1
ask röda körsbärstomater (à 250 g)
-
grillfolie
1
knippe grön sparris (à ca 250 g)
1
knippe salladslök (à ca 125 g)
-
olja (till sparris och salladslök)
1
knippe rädisor (à ca 200 g)
1
påse rucola (à 65 g)
2
mozzarellaostar (à 125 g)
2 msk
olivolja (till salladen)
1 msk
äppelcidervinäger
-
havssalt
-
svartpeppar (gärna tellicherry black pepper)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och bbq-såsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bilder i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna

2020-04-28

Vilken god rub och sås! Användbar till mycket, inte bara fisk! Smakerna på detta recept passade mycket bra ihop. Jag använde grillen i ugnen och det blev lika bra som en utegrill. Kan varmt rekommendera detta recept.

Näringsvärde per portion

Energi 3188 KJ / 761 kCal
Fett 48 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 28 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept