Örtrubbad lax med tomat och mozzarella
I detta recept på örtrubbad lax med mozzarella och tomat får örterna komma till sin rätt. Tillsammans med sparris, rädisor och salladslök blir det en fräsch favorit under ljumma grillkvällar.
Ingredienser
4 portioner
Örtrubbad lax
800 g laxfilé (med skinn)
1 msk matolja (+ extra att grilla sparris och lök)
1 påse kryddmix (gärna kryddmix rub, herbs à 22 g)
1 - 2 dl bbq-sås (gärna roasted garilc)
Grillad tomatsallad
1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
1 ask röda körsbärstomater (à 250 g)
grillfolie
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
olja (till sparris och salladslök)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 påse rucola (à 65 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja (till salladen)
1 msk äppelcidervinäger
havssalt
svartpeppar (gärna tellicherry black pepper)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3188 KJ / 761 kCal
Fett48 g
Salt2.5 g
Kolhydrater28 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vilken god rub och sås! Användbar till mycket, inte bara fisk! Smakerna på detta recept passade mycket bra ihop. Jag använde grillen i ugnen och det blev lika bra som en utegrill. Kan varmt rekommendera detta recept.
Anna
2020-04-28