Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Örtrubbad lax med tomat och mozzarella

I detta recept på örtrubbad lax med mozzarella och tomat får örterna komma till sin rätt. Tillsammans med sparris, rädisor och salladslök blir det en fräsch favorit under ljumma grillkvällar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtrubbad lax: Gnid in laxen med matolja och kryddmix. Grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen når 52–55°C eller i ca 20–25 min.
  2. Pensla laxen med BBQ-sås strax innan den är färdiggrillad.
  3. Grillad tomatsallad: Skölj tomaterna, lägg i grillfolie och grilla på hög direkt värme tills de får fin färg, låt svalna och dela ev. på mitten.
  4. Skär bort nedersta bitarna på sparrisen och salladslöken, blanda med olja och grilla snabbt på hög värme.
  5. Skölj och kvarta rädisorna.
  6. Lägg upp ruccola, rädisor, lax och grillade grönsaker på ett stort fat eller fördela i portionsskålar, bryt över mozzarella. Ringla över olivolja, äppelcidervinäger och strö över havssalt och nymald svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och bbq-såsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bilder i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Örtrubbad lax
  • 800 g laxfilé (med skinn)
  • 1 msk matolja (+ extra att grilla sparris och lök)
  • 1 påse kryddmix (gärna kryddmix rub, herbs à 22 g)
  • 1 - 2 dl bbq-sås (gärna roasted garilc)
Grillad tomatsallad
  • 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 ask röda körsbärstomater (à 250 g)
  • grillfolie
  • 1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
  • 1 knippe salladslök (à ca 125 g)
  • olja (till sparris och salladslök)
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 2 msk olivolja (till salladen)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • havssalt
  • svartpeppar (gärna tellicherry black pepper)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3188 kJ / 761 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer