Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Shish kebab med pitabröd

Enkla kebabspett med smak av örter, paprika och vitlök som serveras i varma pitabröd med hemmagjord hummus och krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg grillspetten.
  2. Sallad: Skär tomat, gurka och lök i små tärningar och finhacka persiljan. Lägg allt i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  3. Hummus: Häll av kikärterna, spola i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärterna, tahini, vatten, salt, citronjuice och spiskummin i en matberedare eller med en stavmixer till en slät hummus.
  4. Kebab: Blanda nötfärs, kryddmix, paprikakrydda och olja. Forma långa kebab, trä in spetten och platta till. Grilla på hög värme i ca 3-4 min på varje sida.
  5. Värm pitabröden på grillen.
  6. Dra bort grillspetten från kebaben och servera med sallad och hummus i ett varmt pitabröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och pitabrödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 grillspett
Sallad
  • 2 stora kvisttomater
  • 1/2 gurka
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • saften av 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Hummus
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 2/3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 msk citronjuice
  • 1 tsk spiskummin
Shish kebab
  • 600 g nötfärs
  • 1 påse kryddmix á 22 g (gärna bbq rub, herbs)
  • 1 msk rökt paprika krydda
  • 1/2 dl olja (gärna grill oil garlic)
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3698 kJ / 884 kCal

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer