Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Grillade bönbiffar 

Enkel och snabblagad vegansk biff gjord på bönor och broccoli vars BBQ-smak gör den perfekt till grillkvällen! Servera tillsammans med en god pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm för en komplett måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten, låt rinna av. Hacka broccolin i ca 1 cm stora bitar.
  2. Mosa bönorna grovt med gaffel och blanda i BBQ-sås, potatismjöl och broccoli.
  3. Forma till biffar och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
  4. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek dem ca 3–4 min/sida, salta och peppra.
  5. Servera gärna bönbiffarna tillsammans med Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm, grillad sparris och ev lite färsk timjan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 200 g färsk broccoli
  • 3 - 4 msk bbq-sås
  • 4 msk potatismjöl
  • olja (till grillning/stekning)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • pasta- eller blandsallad
  • grillad sparris
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer