Örtrubbad lax med tomat och mozzarella

I detta recept på örtrubbad lax med mozzarella och tomat får örterna komma till sin rätt. Tillsammans med sparris, rädisor och salladslök blir det en fräsch favorit under ljumma grillkvällar.

Ingredienser
4 portioner
Örtrubbad lax
800 g laxfilé (med skinn)
1 msk matolja (+ extra att grilla sparris och lök)
1 påse kryddmix (gärna kryddmix rub, herbs à 22 g)
1 - 2 dl bbq-sås (gärna roasted garilc)
Grillad tomatsallad
1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
1 ask röda körsbärstomater (à 250 g)
grillfolie
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
olja (till sparris och salladslök)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 påse rucola (à 65 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja (till salladen)
1 msk äppelcidervinäger
havssalt
svartpeppar (gärna tellicherry black pepper)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3188 KJ / 761 kCal
Fett48 g
Salt2.5 g
Kolhydrater28 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stVilken god rub och sås! Användbar till mycket, inte bara fisk! Smakerna på detta recept passade mycket bra ihop. Jag använde grillen i ugnen och det blev lika bra som en utegrill. Kan varmt rekommendera detta recept.
Anna