Örtpannkaka med rökt lax

11
1 Klimatsmart
Örtpannkaka med rökt lax

Laxens nya bästa kompis är örtpannkakan! Här vispas dill och persilja ned i pannkakssmeten. Toppa med lax, crème fraiche och finriven pepparrot. Lunchen är räddad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Örtpannkaka med rökt lax

Ingredienser

ca 8 st
3 dl
mjölk (3%)
2
ägg
2 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1 dl
finhackad dill
1 dl
finhackad persilja
4 - 5 msk
smör

Topping

2 dl
crème fraiche
2 msk
finriven pepparrot
0.5 tsk
salt
200 g
rökt lax i skivor
0.5 dl
finskuren gräslök

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett/olja och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Erika

5/25/2020

Skippade pepparroten och använde stenbitsrom istället, passade utmärkt,

Näringsvärde per portion

Energi 1248 KJ / 298 kCal
Fett 22 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 14 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept