Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana

Rökt lax och pepparrot är en perfekt smakkombo som gillas av de flesta. Till de här snabbt tillagade laxsnittarna smaksätts krämig smetana med färsk pepparrot och gräslök som sedan enkelt spritas ut på den rökta laxen. Goda laxsnittar som är lätt att laga för många.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa smetana fast. Skala och riv pepparroten fint.
  2. Blanda ner pepparrot, gräslök och salt i smetanan.
  3. Lägg krämen i en engångsspritspåse.
  4. Till servering: Dela laxen i bitar och lägg på brödet. Spritsa krämen på varje laxbit.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsvärdet är beräknat för 10 st laxsnittar med gräslök- och pepparrotssmetana.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 dl smetana
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 krm salt
Till servering
  • buffèskuren rökt lax
  • knäcke eller annat bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1759 kJ / 420 kCal