Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana

72
1
Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana

Rökt lax och pepparrot är en perfekt smakkombo som gillas av de flesta. Till de här snabbt tillagade laxsnittarna smaksätts krämig smetana med färsk pepparrot och gräslök som sedan enkelt spritas ut på den rökta laxen. Goda laxsnittar som är lätt att laga för många.

Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana

Ingredienser

10 st
1 dl smetana
2 msk färskriven pepparrot
2 msk finskuren gräslök
2 krm salt

Till servering

kallskuren rökt lax
knäcke eller annat bröd

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsvärdet är beräknat för 10 st laxsnittar med gräslök- och pepparrotssmetana.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentar

Karin

2020-12-28

Laxsnittarna verkade spännande så de skall jag göra till nyår.

Näringsvärde per portion

Energi 920 KJ / 219 kCal
Fett 10 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 18 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden