Laxpasta med spenat och citron

31
7
Laxpasta med spenat och citron

Laxpasta med spenat och citron är en fräsch och krispig rätt med pasta, rökt lax, tomat, majs, spenat, rödlök, citron och grädde. Rätten är snabblagad och får en härlig konsistens med lena och goda smaker. En perfekt vardagsmiddag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Laxpasta med spenat och citron

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta (t ex rigatoni)
1 rödlök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tomater
1 burk majskorn (à 340 g)
300 g rökt lax
1/2 citron
salt och peppar
65 g färsk bladspenat

För alla

Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Lars

2020-10-07

Gjorde den på färsk lax i tärningar som jag lät koka med lite på slutet.

Gisella

2013-07-18

Kan tillägga att jag använde frysta laxbitar, tärnade dem i ganska stora bitar och lade ner dem råa i "grytan" så dem fick koka klart däri.

Gisella

2013-07-18

Jättegott, fast med vanlig lax eftersom några i familjen inte gillar rökt lax. Det blev en riktig höjdare! Kan tänka mig att den rökta laxen tar över, som flera skrivit redan.

Näringsvärde per portion

Energi 2524 KJ / 604 kCal
Fett 201 g
Kolhydrater 75 g
Protein 272 g
Läs mer om näringsvärden