Laxpasta med spenat och citron
Laxpasta med spenat och citron är en fräsch och krispig rätt med pasta, rökt lax, tomat, majs, spenat, rödlök, citron och grädde. Rätten är snabblagad och får en härlig konsistens med lena och goda smaker. En perfekt vardagsmiddag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta (t ex rigatoni)
1 rödlök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tomater
1 burk majskorn (à 340 g)
300 g rökt lax
1/2 citron
salt och peppar
65 g färsk bladspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2524 KJ / 604 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater75 g
Protein27.2 g
Kommentarer
Gjorde den på färsk lax i tärningar som jag lät koka med lite på slutet.
Lars
2020-10-07Kan tillägga att jag använde frysta laxbitar, tärnade dem i ganska stora bitar och lade ner dem råa i "grytan" så dem fick koka klart däri.
Gisella
2013-07-18Jättegott, fast med vanlig lax eftersom några i familjen inte gillar rökt lax. Det blev en riktig höjdare! Kan tänka mig att den rökta laxen tar över, som flera skrivit redan.
Gisella
2013-07-18