Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Laxpasta med spenat och citron

Laxpasta med spenat och citron är en fräsch och krispig rätt med pasta, rökt lax, tomat, majs, spenat, rödlök, citron och grädde. Rätten är snabblagad och får en härlig konsistens med lena och goda smaker. En perfekt vardagsmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken, lägg den i en kastrull och häll på grädden och koka ca 5 minuter.
  3. Skär tomaterna i tärningar, låt majsen rinna av.  Tillsätt tomaterna och majskornen i kastrullen. Koka upp och lägg i lax. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar.
  4. Vänd ned spenat och laxsåsen i pastan och servera.

För alla

Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex rigatoni)
  • 1 rödlök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 tomater
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 300 g rökt lax
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 65 g färsk bladspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2524 kJ / 604 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer