Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Krämig, smakrik laxrätt med frisk touch av pepparrot. Rör ihop färskost med kryddor och lax och låt svalna i brödform över natten. Vänd sedan i torkat kavringsmul och servera på buffén eller julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär bort kanterna på kavringen. Lägg brödet på en plåt. Torka brödet mitt i ugnen 45- 60 minuter.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Skär gräslöken fint. Skär laxen i små tärningar. Skala och riv pepparroten.
  4. Rör ihop cream cheese med gräslök och pepparot.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull. Rör ner 1/3 av färskosten i gelatinet. Tillsätt resten av färskosten och rör till en jämn smet. Vänd ner laxtärningarna och smaksätt med nymald peppar och ev. salt.
  6. Klä en avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 4 port), med plastfolie. Häll i färskostblandningen och vik över plasten.
  7. Låt stå kallt minst 3 timmar eller helst över natten.
  8. Mixa kavringen till grova smulor. Ta ur terrinen och vänd den i kavringsmulorna.
  9. Skiva terrinen och lägg dem på ett fat.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 skivor kavring
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 1 kruka gräslök
  • ca 200 g bufféskuren rökt lax eller najadlax
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 400 g cream cheese
  • svartpeppar
  • flingsalt med jod
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2089 kJ / 499 kCal