Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Krämig, smakrik laxrätt med frisk touch av pepparrot. Rör ihop färskost med kryddor och lax och låt svalna i brödform över natten. Vänd sedan i torkat kavringsmul och servera på buffén eller julbordet.

Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust

Ingredienser

4 portioner
5   skivor kavring
1 1/2   gelatinblad
1   kruka gräslök
ca 200 g  bufféskuren rökt lax eller najadlax
3 - 4 msk  riven färsk pepparrot
400 g  cream cheese
svartpeppar
flingsalt med jod

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett35.9 g
Kolhydrater21.5 g
Protein21.6 g

Testa liknande recept

Juligt smörrebröd
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronkräm med cream cheese
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig laxdipp med färskost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt laxrulle med ärt- och pepparrotskräm
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxcheesecake
Betyg 3.4 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga