Örtpanerad rödspätta med currysallad

Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Örtpanerad rödspätta med currysallad

Smakrik och vällagad middag med frasig fisk. Rödspätta panerad i ströbröd, mandelspån och dill steks krispig och äts tillsamman med en kålsallad med krämig currydressing.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtpanerad rödspätta med currysallad

Ingredienser

4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 kruka dill
2 dl ströbröd
1 dl mandelspån
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
smör
rapsolja

Sallad

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 spetskål (à ca 600 g)
2 hjärtsallad

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegod vardagsrätt! Minska ströbröd etc till hälften, det mesta till paneringen blev över.

    Jeanette

  • Tog sej istället då jag inte gillar rödspätta men rätten var såååå god! Currysalladen till gjorde nog hela maträtten.

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2484 KJ / 593 kCal
Fett34 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta meunière
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spätta med tomat och basilika
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med panerad rödspätta
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad