Örtpanerad rödspätta med currysallad

Smakrik och vällagad middag med frasig fisk. Rödspätta panerad i ströbröd, mandelspån och dill steks krispig och äts tillsamman med en kålsallad med krämig currydressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 kruka dill
2 dl ströbröd
1 dl mandelspån
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
smör
rapsolja
Sallad
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 spetskål (à ca 600 g)
2 hjärtsallad
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2484 KJ / 593 kCal
Fett34 g
Salt2.4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stJättegod vardagsrätt! Minska ströbröd etc till hälften, det mesta till paneringen blev över.
Jeanette
Tog sej istället då jag inte gillar rödspätta men rätten var såååå god! Currysalladen till gjorde nog hela maträtten.
Johanna