Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spättabörsar med banan och tomat

Detta spännande och snabblagade recept på spättabörsar med banan har en härlig exotisk smak! Lägg upp dina bananfyllda och currykryddade fiskfiléer med snabbstekta, söta bananer, skivade tomater och fisksky. Servera ihop med nykokt ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Droppa över pressad citron. Skala två bananer och skär i sneda skivor. Strö över curry. Lägg ett par bananskivor på varje filé och vik ihop dem. Eller lägg ihop två små filéer med banan mellan.
  2. Blanda curry, salt och vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Skiva tomaterna. Stek rödspättan gyllenbrun på båda sidor i lite matfett på svag värme. Ta upp spättan och håll den varm.
  3. Skala och dela resten av bananerna på längden. Stek dem hastigt i stekpannan. Fräs ur pannan med buljong.
  4. Lägg upp fisken på varma tallrikar med tomatskivor och bananhalvor ovanpå. Rosta eventuellt mandelspån och strö över.
  5. Till servering: Häll på lite fisksky och servera med kokt ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller fryst rödspättafilé
  • saft av 1/2 citron
  • 5 små bananer
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tomater
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk mandelspån
Till servering
  • kokt ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden