Örtmarinerad kycklinglårfilé

Betyg 4.3 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Örtmarinerad kycklinglårfilé

Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtmarinerad kycklinglårfilé

Ingredienser

8 portioner
1200 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
1 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Gott och enkelt. Hällde på matlagningsgrädde innan jag slängde in plåten i ugnen. Hade ingen persilja så använde ramslök istället. Serverade med kvarngryn och haricots verts.

    Sara

  • En riktig favorit!

    Carola

  • Åh så gott !! Jag adderade citronzest i marinaden. Det var lyckat.

    Carin

Näringsvärde per portion

Energi1237 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0.5 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Kycklingspett sweet chili
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paella med kyckling och majs
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddmarinerad fläskytterfilé
    Betyg 3.2 av 5.342 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingspett med chili och vitlök
    Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad