Kryddmarinerad fläskytterfilé

Betyg 3.2 av 5.
330 personer har röstat
23
Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på marinerad fläskytterfilé i ugn. Dubbelmarinera fläskytterfilén genom att först smaksätta det med sesamfrön och peppar för att sedan marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ingredienser

8 portioner
2   fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk  pepparmix
1/2 dl  sesamfrön
2 msk  olja till stekning

Marinad

1 dl  oliv- eller rapsolja
1 msk  soja (gärna japansk)
3/4 msk  balsamvinäger
1 - 1 1/2   pressade vitlöksklyftor
2 tsk  färskriven ingefära
2 tsk  salt
2 krm  pepparmix

Garnering

2 - 3   kvistar bladpersilja
2 msk  frysta lingon

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att fläskytterfilén ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (t ex broccoli, haricot verts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
330 personer har röstat

Kommentarer

Gott både med och utan marinad, med pepparmixen blir det en god smak iaf, skedar över köttsaften från ugnsstekningen. MEN bilden till receptet har försvunnit? Bra om den läggs in igen.

Eva

2023-07-23

Ska köttet ätas kallt eller varmt? Har gjort både och och båda funkade bra till gratäng MEN vad är det som gäller i receptet? För det står inte.

Marianne

2022-12-27

Hej Marianne! Köttet är tänkt att serveras kallt men som du skriver så går det bra att servera det även varmt. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-27

Enkelt och gott. Blev favoriträtten på studentmiddagen. Rekommenderas!

Carina

2021-09-25

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 351 kCal
Fett21 g
Salt1.01 g
Kolhydrater2 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Marinerade grillspett med vitlöksbönor
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.2 av 5.
141 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Betyg 4.7 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrårörda lingon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga