Kryddmarinerad fläskytterfilé
Ett festligt recept på marinerad fläskytterfilé i ugn. Dubbelmarinera fläskytterfilén genom att först smaksätta det med sesamfrön och peppar för att sedan marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
8 portioner
2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk pepparmix
1/2 dl sesamfrön
2 msk olja till stekning
Marinad
1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk soja (gärna japansk)
3/4 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk salt
2 krm pepparmix
Garnering
2 - 3 kvistar bladpersilja
2 msk frysta lingon
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: planera att fläskytterfilén ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (t ex broccoli, haricot verts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1470 KJ / 351 kCal
Fett21 g
Salt1.01 g
Kolhydrater2 g
Protein40 g
Kommentarer
Gott både med och utan marinad, med pepparmixen blir det en god smak iaf, skedar över köttsaften från ugnsstekningen. MEN bilden till receptet har försvunnit? Bra om den läggs in igen.
Eva
2023-07-23Ska köttet ätas kallt eller varmt? Har gjort både och och båda funkade bra till gratäng MEN vad är det som gäller i receptet? För det står inte.
Marianne
2022-12-27Hej Marianne! Köttet är tänkt att serveras kallt men som du skriver så går det bra att servera det även varmt. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-27Enkelt och gott. Blev favoriträtten på studentmiddagen. Rekommenderas!
Carina
2021-09-25