Kryddmarinerad fläskytterfilé

321
22
Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på kryddmarinerad fläskytterfilé. Marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ingredienser

8 portioner
2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk pepparmix
1/2 dl sesamfrön
2 msk olja till stekning

Marinad

1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk soja (gärna japansk)
3/4 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk salt
2 krm pepparmix

Garnering

2 - 3 kvistar bladpersilja
2 msk frysta lingon

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att fläskytterfilén ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

321

Kommentarer

Marianne

2022-12-27

Ska köttet ätas kallt eller varmt? Har gjort både och och båda funkade bra till gratäng MEN vad är det som gäller i receptet? För det står inte.

Redaktionen ICAse

2022-12-27

Hej Marianne! Köttet är tänkt att serveras kallt men som du skriver så går det bra att servera det även varmt. Hälsningar Elina

Carina

2021-09-25

Enkelt och gott. Blev favoriträtten på studentmiddagen. Rekommenderas!

Takako

2021-07-10

Enkelt och gott! Perfekt kombo för en sommarkväll. :)

Näringsvärde per portion

Energi 1470 KJ / 351 kCal
Fett 21 g
Salt 1.01 g
Kolhydrater 2 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden