Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på marinerad fläskytterfilé i ugn. Dubbelmarinera fläskytterfilén genom att först smaksätta det med sesamfrön och peppar för att sedan marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Ingredienser
8 portioner
2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 tsk pepparmix
1/2 dl sesamfrön
2 msk olja till stekning
Marinad
1 dl oliv- eller rapsolja
1 msk soja (gärna japansk)
3/4 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk salt
2 krm pepparmix
Garnering
2 - 3 kvistar bladpersilja
2 msk frysta lingon
Gör så här
01:00:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1470 KJ / 351 kCal
Fett21 g
Salt1.01 g
Kolhydrater2 g
Protein40 g
Kommentarer
Jättegod. Gjorde den helt klar dagen innan så att smakerna kunde sätta sig.
Ann-charlotte
2024-07-17Kan jag frysa färdig rätt?
Anne
2024-07-02Hej Anne! Det går bra. Frys helst kött och marinad var för sig så att inte marinaden missfärgar köttet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-02Gott både med och utan marinad, med pepparmixen blir det en god smak iaf, skedar över köttsaften från ugnsstekningen. MEN bilden till receptet har försvunnit? Bra om den läggs in igen.
Eva
2023-07-23