Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ett festligt recept på kryddmarinerad fläskytterfilé. Marinera det ugnsstekta köttet i bland annat olja, soja, balsamvinäger, vitlök och ingefära. Garnera det saftiga och smakrika köttet med persilja och lingon innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa fläskytterfilén. Blanda pepparmix och sesamfrön. Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, det tar ca 1 timme.
  4. Låt köttet svalna, slå in det i folie och förvara i kylen.
  5. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden.
  6. Skär köttet i tunna skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Häll över marinaden. Täck med plastfolie och låt stå kallt ca 4 timmar.
  7. Garnera med bladpersilja och lingon strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att fläskytterfilén ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg)
  • 1 tsk pepparmix
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk olja till stekning
Marinad
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • 1 msk soja
  • 3/4 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 2 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
Garnering
  • 3 kvistar bladpersilja
  • 2 msk frysta lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1470 kJ / 351 kCal