Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad

3
0
Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad

Dessa färsbiffar smaksatta med rödbetor blir en lättlagad kolhydratsfattig lunch. Servera med en matig bulgursallad med tomat och avokado smaksatt med selleri och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl bulgur
1 dl inlagda rödbetor
600 g nötfärs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja

Tomat- och avokadosallad

6 tomater
2 selleristjälkar
2 avokador
1/2 dl hackad kruspersilja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4035 KJ / 965 kCal
Fett 69 g
Salt 4 g
Kolhydrater 37 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden