Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad

Dessa färsbiffar smaksatta med rödbetor blir en lättlagad kolhydratsfattig lunch. Servera med en matig bulgursallad med tomat och avokado smaksatt med selleri och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka de inlagda rödbetorna. Blanda färs, äggulor, rödbetor, dijonsenap, salt och peppar. Forma till 4 tjocka biffar (för 4 port). Stek dem 2–4 minuter per sida i olja i en stor stekpanna.
  3. Tomat- och avokadosallad: Skär tomaterna i grova bitar. Skär stjälksellerin i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skär den i grova bitar.
  4. Blanda tomater, selleri, avokado och persilja i en skål tillsammans med vinäger, olja, flingsalt och peppar. Vänd ner bulgurn och servera biffarna med salladen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl bulgur
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 600 g nötfärs
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
Tomat- och avokadosallad
  • 6 tomater
  • 2 selleristjälkar
  • 2 avokador
  • 1/2 dl hackad kruspersilja
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4035 kJ / 965 kCal