Örtig fläskkotlett med balsamicoglaze, foliebakad mangold och råstekt potatis
Genom att tillaga fläskkotletterna med benet kvar blir köttet extra smakrikt. I den här rätten får fläskkotletterna sällskap av krispig potatis, söt balsamicoreduktion, mjäll mangold och syrlig majonnäs. Den höga syran i majonnäsen skapar en bra kontrast mot den mastiga och ganska salta rätten.
Ingredienser
4 portioner
200 g mangold eller färsk bladspenat
2 msk olivolja
salt
peppar
800 g fast potatis
2 msk smör
4 fläskkotletter med ben
2 msk matolja
4 vitlöksklyftor
1 kruka rosmarin
4 msk balsamvinäger
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 dl majonnäs
aluminiumfolie
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3260 KJ / 779 kCal
Fett56 g
Salt3.45 g
Kolhydrater43 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer