Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
0
Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

Aubergineskivor gratineras med ett grönt örttäcke med smak av persilja, basilika och de italienska ostarna mozzarella och parmesan. Bjud med en hemslagen sardellmajonnäs! Hittar du ingen sardellcrème, så ersätt med finhackade sardellfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2   små auberginer (à ca 600 g)
1 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar
1   vitlöksklyfta
1   kruka persilja
1   kruka basilika
1 dl  ströbröd
1 dl  riven parmesan
1   mozzarella (à 125 g)

Sardellmajonnäs

1   rumsvarm äggula
1 tsk  dijonsenap
2 tsk  sardellcrème på tub
1/2 tsk  vitvinsvinäger
1 1/2 dl  olja
1/2   vitlöksklyfta
salt och peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och parmesan mot mjölkproteinfria alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2858 KJ / 683 kCal
Fett65 g
Salt3.36 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Ramslöksmajonnäs
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Två sorters majonnäs
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöks- och parmesanmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majonnäs med västerbottensost och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga