Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs
Aubergineskivor gratineras med ett grönt örttäcke med smak av persilja, basilika och de italienska ostarna mozzarella och parmesan. Bjud med en hemslagen sardellmajonnäs! Hittar du ingen sardellcrème, så ersätt med finhackade sardellfiléer.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 små auberginer (à ca 600 g)
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 kruka basilika
1 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
1 mozzarella (à 125 g)
Sardellmajonnäs
1 rumsvarm äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk sardellcrème på tub
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olja
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 683 kCal
Fett65 g
Salt3.36 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g
Kommentar
Väldigt gott var lite lat o blandade ingredienserna i vanlig majonnäs slog den inte själv … hade den som förrätt och alla blev väldigt förtjusta … det här gör vi om och nästa gång som tillbehör till grillat ist för sallad
Marianne
2024-05-10