Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

8
0
Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

Aubergineskivor gratineras med ett grönt örttäcke med smak av persilja, basilika och de italienska ostarna mozzarella och parmesan. Bjud med en hemslagen sardellmajonnäs! Hittar du ingen sardellcrème, så ersätt med finhackade sardellfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Örtgratinerad aubergine med mozzarella och sardellmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 små auberginer (à ca 600 g)
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 kruka basilika
1 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
1 mozzarella (à 125 g)

Sardellmajonnäs

1 rumsvarm äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk sardellcrème på tub
1/2 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olja
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och parmesan mot mjölkproteinfria alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2858 KJ / 683 kCal
Fett 65 g
Salt 336 g
Kolhydrater 11 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden