Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Deviled eggs med sardeller och räkor

Gröp ut gulan, smaksätt med majonnäs, sardellcrème och färskpressad citronjuice. Spritsa tillbaka krämen i de urgröpta ägghalvorna, toppa med räkor och gräslök. Voilà – midsommarens mesta måste är redo att serveras. Smakrikt och snyggt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
  2. Gröp försiktigt ut äggulorna och lägg dem i en skål. Tillsätt majonnäs, sardellcrème och citronjuice. Mixa till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar.
  3. Fyll äggkrämen i en spritspåse.
  4. Spritsa krämen på ägghalvorna. Toppa med räkor och gräslök. Med på bilden syns även Ägghalvor med lax och rom.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Tips

Skär av en liten, liten bit av äggvitan undertill på varje ägghalva, så står de stadigt på fatet. Den bortskurna äggvitan går fint att blanda ner i en gubbröra.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 5 ägg
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 msk sardellcrème (gärna på tub)
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 10 skalade räkor
  • 1 msk finskuren gräslök
  • nymald peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?