Rosmarinstekt lammfilé

17
0
Rosmarinstekt lammfilé

Låt lammfiléerna suga åt sig de goda smakerna från bland annat rosmarin, vinäger, vitlök och olja när de ligger i kylen. Tillaga i ugn och servera den utsökta och smakrika lammfilén med saftig tomatkompott och fluffigt kronärtskocksmos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Rosmarinstekt lammfilé

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g lammytterfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad rosmarin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller använd enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller använd enbart olja.

Gör så här

Tips

Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer