Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rosmarinstekt lammfilé

Låt lammfiléerna suga åt sig de goda smakerna från bland annat rosmarin, vinäger, vitlök och olja när de ligger i kylen. Tillaga i ugn och servera den utsökta och smakrika lammfilén med saftig tomatkompott och fluffigt kronärtskocksmos.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före servering: Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med rosmarin, vinäger, olja, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden, knyt ihop och massera in ordentligt så att allt kött är täckt med marinad.
  3. Låt marinera 12–24 timmar i kylen. Vänd påsen några gånger.
  4. Serveringsdagen: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Bryn lammköttet runt om i smör i en stekpanna 2–3 minuter.
  6. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 62°C, ca 10 minuter.
  7. Ta ut, linda in i smörpapper och låt vila 5–10 minuter.
  8. Skär köttet i skivor. Lägg upp på tallrikar och servera med tomatkompotten och kronärtskocksmoset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller använd enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller använd enbart olja.

Tips

Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g lammytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör
Lägg till i inköpslistan