Rosmarinstekt lammfilé
Låt lammfiléerna suga åt sig de goda smakerna från bland annat rosmarin, vinäger, vitlök och olja när de ligger i kylen. Tillaga i ugn och servera den utsökta och smakrika lammfilén med saftig tomatkompott och fluffigt kronärtskocksmos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g lammytterfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad rosmarin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller använd enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller använd enbart olja.
Gör så här
Tips
Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.
Har du lagat receptet?
Kommentarer