Rosmarinstekt lammfilé

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
0
Rosmarinstekt lammfilé

Låt lammfiléerna suga åt sig de goda smakerna från bland annat rosmarin, vinäger, vitlök och olja när de ligger i kylen. Tillaga i ugn och servera den utsökta och smakrika lammfilén med saftig tomatkompott och fluffigt kronärtskocksmos.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Rosmarinstekt lammfilé

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  lammytterfilé
2   vitlöksklyftor
1 msk  finhackad rosmarin
1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  olivolja
1 krm  paprikapulver
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller använd enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller använd enbart olja.

Gör så här

Tips

Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Örtdressad lammfilé med citron och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga lammracks
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm med paprika och squash
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginelåda med feta och lammfärs
Betyg 3.6 av 5.
186 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga