Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Betyg 4.5 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Lammkött är oftast mört och smakrikt med en lätt örtig ton. Här tillagas lammytterfilé till perfektion och serveras med en syrlig balsamvinägrett med rosmarin och citron. Lätt att göra till många och att förbereda till festbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g lammytterfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning

Dressing

2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin (1/2 msk finhackad till dressingen, resten till garnering)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:10:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Det här var så otroligt gott, dressingen med smak av rosmarin och citronskal passade perfekt. Vi åt potatisgratäng (ICAs grundrecept) och en sallad till. Riktig lyxmiddag som vi kommer göra om och om igen!

    Åsa

  • Så gott, så enkelt!

    Charlotte

  • Gott! Mört och dressingen var 10/10. Vi åt till potatisgratäng.

    Jessica

  • Wow, men dressingen till lamm filen var ju såå god Serverade Potatis gratäng med rödvinssås till detta, Men såsen kändes lite för mycket tillsammans med det övriga. Men så Gott det blev. Det blev en riktig 5:1a såsen blev god, men kändes nästan överflödig

    Siv

  • Enkelt och omtyckt av gästerna på påsk lunch

    Stefan

  • Underbart gott

    Marie

  • Marinerar du köttet i dressingen eller lägger på efter den har varit i ugnen?

    Susanna

  • Gott och enkelt

    Anna

  • Ungefär hur lång tid ugnen?

    Eva

    Hej Eva! Ursäkta sent svar. Det tar ca 10-15 minuter i ugnen men då alla ugnar är olika så rekommenderar vi att använda en termometer för bästa resultat. Lycka till med matlagningnen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ska dressing på när den ska in i ugnen eller efteråt?

    Martin

    Hej Martin! I steg 7, Till servering hittar du instruktioner till dressingen. Hälsningar Ulirka

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi734 KJ / 175 kCal
Fett9 g
Salt1.5 g
Kolhydrater1 g
Protein21 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sardell- & olivstekt lammytterfilé
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosmarinstekt lammfilé
    Betyg 2.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammtournedos med madeirasky
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm »latino«
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad