Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
4
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Otroligt god och lyxig rensauté med en annorlunda och fyllig messmörsås. Rostade rotfrukter, rårörda lingon och ljuvlig rödvinssås sätter ytterligare en guldkant på rätten och gör dina vänner mätta och oerhört belåtna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
500 g  reninnanlår i tärningar
2   morötter
2   palsternackor
700 g  mandelpotatis
1 tsk  socker
1/2 dl  crème fraiche
1 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
1 msk  messmör
2 dl  rödvin (se länk nedan under steg 4)
rårörda lingon
bladpersilja till servering
rapsolja
smör
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen i buljongen. Fri från ägg och gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.

 

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Hittar ingen länk till vilken rödvinssås? Förutsätter att det funkar med vilken som helst i er receptsamling?

Carola

2020-03-09

Hej Martine! Ja, tänk så fel det kan bli ibland. Vi har nu korrigerat detta. Tack för din uppmärksamhet!

Redaktionen

2013-10-28

*glutenfri

Martine

2013-10-22

Testa liknande recept

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilikryddad renfilé
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltskavsgryta med messmör och lingon
Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga