Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

26
4
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Otroligt god och lyxig rensauté med en annorlunda och fyllig messmörsås. Rostade rotfrukter, rårörda lingon och ljuvlig rödvinssås sätter ytterligare en guldkant på rätten och gör dina vänner mätta och oerhört belåtna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
500 g reninnanlår i tärningar
2 morötter
2 palsternackor
700 g mandelpotatis
1 tsk socker
1/2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk messmör
2 dl rödvin (se länk nedan under steg 4)
rårörda lingon
bladpersilja till servering
rapsolja
smör
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen i buljongen. Fri från ägg och gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.

 

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Carola

2020-03-09

Hittar ingen länk till vilken rödvinssås? Förutsätter att det funkar med vilken som helst i er receptsamling?

Redaktionen

2013-10-28

Hej Martine! Ja, tänk så fel det kan bli ibland. Vi har nu korrigerat detta. Tack för din uppmärksamhet!

Martine

2013-10-22

*glutenfri