Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Otroligt god och lyxig rensauté med en annorlunda och fyllig messmörsås. Rostade rotfrukter, rårörda lingon och ljuvlig rödvinssås sätter ytterligare en guldkant på rätten och gör dina vänner mätta och oerhört belåtna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Ingredienser
4 portioner
500 g reninnanlår i tärningar
2 morötter
2 palsternackor
700 g mandelpotatis
1 tsk socker
1/2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk messmör
2 dl rödvin (se länk nedan under steg 4)
rårörda lingon
bladpersilja till servering
rapsolja
smör
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförtecknignen i buljongen. Fri från ägg och gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hittar ingen länk till vilken rödvinssås? Förutsätter att det funkar med vilken som helst i er receptsamling?
Carola
2020-03-09Hej Martine! Ja, tänk så fel det kan bli ibland. Vi har nu korrigerat detta. Tack för din uppmärksamhet!
Redaktionen
2013-10-28*glutenfri
Martine
2013-10-22