Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Otroligt god och lyxig rensauté med en annorlunda och fyllig messmörsås. Rostade rotfrukter, rårörda lingon och ljuvlig rödvinssås sätter ytterligare en guldkant på rätten och gör dina vänner mätta och oerhört belåtna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Blanda med 2 msk rapsolja, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i långpanna i ugnen ca 35 minuter. 
  3. Koka ihop crème fraiche, vatten och hönsbuljongtärning. Vispa ner messmör.
  4. Bryn renköttet hastigt runtom i en stekpanna i 1 msk smör. Häll över Rödvinssås när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, rårörda lingon och lite strimlad persilja.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen i buljongen. Fri från ägg och gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g reninnanlår i tärningar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 tsk socker
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 msk messmör
  • 2 dl rödvin (se länk nedan under steg 4)
  • rårörda lingon
  • bladpersilja till servering
  • rapsolja
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?