Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter

Kokt färsk oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter är ett ganska avancerat recept för den erfarne amatörkocken. Tänk på att börja förberedelserna ett antal timmar innan gästerna kommer.

Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
1   rotselleri
3   morötter
2   palsternackor
1   knippe bladpersilja (eller kruspersilja)
1   gul lök
ca 1 kg  rimmad oxbringa
10   vitpepparkorn
4   hela nejlikor
1 tsk  timjan
2   lagerblad
ca 12   mandelpotatisar

Till servering

senap

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats Maj 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

SALT?

Ronny

2021-05-05

Hej Ronnie och Daniela! Vi har nu uppdaterat receptet med att det är rimmad oxbringa som används. Då behövs inget extra salt. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-05-18

Ska det inte vara något salt i receptet?

Daniella

2016-09-07

Testa liknande recept

Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rotfruktspytt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtbakade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga