Örtbakad kyckling med broccolisallad och pestokräm
Här får örtbakad kyckling sällskap av pestokräm och en krispig sallad med broccoli, äpple och spenat. Perfekt att laga extra mycket av och spara till matlådan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 dl hackade färska örter
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Broccolisallad
ca 400 g broccoli
1 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 rödlök
1 rött äpple
65 g babyspenat
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rostade nötter eller frön
Pestokräm
1 dl röd pesto
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2312 KJ / 552 kCal
Fett36 g
Salt2.76 g
Kolhydrater14 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastisk god!
Christina
2022-10-30Mycket gott!! Speciellr broccolisalladen
Monika
2022-09-02Mycket gott!
Carolina
2022-05-03