Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kantarellpizza med getost

Snabbaste pizzan gör du med färdig pizzadeg på rulle. Bred på crème fraiche i stället för tomatsås! Toppa kalaset med smörstekta kantareller och smulad getost. Ringla gärna över pesto vid servering. Galet gott som tillbehör på kräftkalaset, eller till fredagsmyset.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen 225°C.
  2. Fräs kantarellerna i smöret ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
  4. Bred på crème fraichen. Strö över kantarellerna och fördela osten över.
  5. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan är gyllene, ca 15 minuter.
  6. Ringla över peston och strö över örter.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g färska kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 rulle färdig pizzadeg (230 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 300 g smulad getost av chèvretyp
  • 2 msk pesto
  • örter till garnering, t ex körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1412 kJ / 337 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer