Kantarellpizza med getost

84
2 Klimatsmart
Kantarellpizza med getost

Snabbaste pizzan gör du med färdig pizzadeg på rulle. Bred på crème fraiche i stället för tomatsås! Toppa kalaset med smörstekta kantareller och smulad getost. Ringla gärna över pesto vid servering. Galet gott som tillbehör på kräftkalaset, eller till fredagsmyset.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Kantarellpizza med getost

Ingredienser

8 portioner
400 g
färska kantareller
2 msk
smör
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
1
rulle färdig pizzadeg (230 g)
2 dl
crème fraiche
300 g
smulad getost av chèvretyp
2 msk
pesto
-
örter till garnering, t ex körvel

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Urban

2019-10-13

Var en stor besvikelse

Lena

2016-09-26

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 1412 KJ / 337 kCal
Fett 51 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 16 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept