Rostad broccoli och vita bönor är basen i den här krämiga soppan. Toppad med olivolja, chiliflakes och rostade nötter eller frön blir det en riktig smaksensation. Blir det något över så häll över det i en glasburk och ta med till jobbet.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2018
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat aug 2020.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna
8/13/2020Håller med andra som kommenterat att det räcker nog väl med 5-6 dl vatten! I övrigt god soppa, enkelt recept och snabblagad!
Redaktionen ICAse
8/31/2020Hej Johanna! Våra kockar har nu sett över receptet och vi har ändrat mängden vatten från 1 liter till 7 1/2 dl. Men kul att höra att soppan var god! Hälsningar Elina
Maria
12/18/2018Läste inte kommentarerna innan. En liter vatten blev på tok för mycket. Redde av med maisena och stoppade i en buljongtärning till. Tyvärr blev den inte så fyllig. Men nästa gång minskar jag på vattenmängden...
Hanna
10/19/2018Så god, jag använde kokosmjölk istället för grädde och minskade vattnet något som föregående kommentarer rekomenderar. Rekomenderar att testa med kokosmjölk vilket också gör den vegansk. Behövdes inte något bröd till den var så härligt mättande ändå.