Krämig broccolisoppa
Rostad broccoli och vita bönor är basen i den här krämiga soppan. Toppad med olivolja, chiliflakes och rostade nötter eller frön blir det en riktig smaksensation. Blir det något över så häll över det i en glasburk och ta med till jobbet.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förp koka vita bönor (à 380 g)
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 - 5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 krm chiliflakes
1/2 dl rostade nötter eller frön
ljust surdegsbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 596 kCal
Fett37 g
Salt2.23 g
Kolhydrater45 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Någon som testat att göra soppan med fryst broccoli?
Linnea
2023-11-20Smakar gott och väldigt lätt att göra!
Paulina
2022-01-20God smak, men fortfarande alldeles för mycket vatten, inte krämig över huvud taget, fick reducera den väldigt.
Linnea
2021-11-03