Örtbakad blomkål med fuskbea och pommes Anna
Testa örtbakad blomkål istället för kött! Det är riktigt smakrikt, och ihop med fuskbea och pommes Anna blir det helt klart en vegetarisk utmanare till den klassiska kötträtten.
Ingredienser
4 portioner
Pommes Anna
800 g potatis
50 g smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad färsk eller torkad timjan
salt och svartpeppar
Örtbakad blomkål
50 g smör
1/2 msk gurkmeja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 stort blomkålshuvud
Fusk Bea
1 kruka dragon
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
2 dl smetana
salt och peppar
Till servering
mangoldskott
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är exkl. mangoldskott.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 570 kCal
Fett42 g
Salt0.4 g
Kolhydrater39 g
Protein7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer