Ört- och kaviarfylld strömming med ärter
Ett roligt och annorlunda recept på strömming. Fyll strömmingen med en blandning av kaviar, dill och gräslök. Servera de fyllda strömmingarna tillsammans med pressad potatis och ärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfiléer
900 g fast potatis
3/4 dl kaviar på tub
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
1 1/2 dl grädde
1 äggula
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
250 g gröna ärtor
salt och peppar
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot soja- eller havrebaserad grädd- och mjölkersättning.
Gör så här
Tips
Äggvitan som blir över kan blandas i en omelett eller frysas in till ett senare tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2812 KJ / 672 kCal
Fett32 g
Salt4.1 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Strömming tillhör inte vår favorit, men det smakade ändå gott och receptet var väl tilltaget. Räcker gott till 4 personer.
Lisbeth
2011-08-17