Orientalisk tonfiskwok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Orientalisk tonfiskwok

Detta är ett recept på tonfiskwok som är både snabblagat och smakrikt. Till woken använder du grönsaker som purjolök, paprika och morot. Woken får sin orientaliska touch av vitlök, ostronsås, kajennpeppar och sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna.
  2. Hetta upp olja, gärna sesamolja, i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning några minuter.
  3. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisken med majs i woken eller stekpannan. Pressa i vitlök och tillsätt ostronsås.
  4. Krydda med salt, kajennpeppar, farin. Strö över sesamfrön.
  5. Servera tonfiskwoken med nudlar.

Tips

Ostronsåsen går att ersätta med soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 1 msk olja gärna sesamolja
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1/2 burk majskorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ostronsås
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk farin
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 pkt nudlar
Lägg till i inköpslistan