Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd

35
6
Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd

En gryta är oftast mycket smakrik och mättande, så även den här gången i denna orientaliska kikärtsgryta, som du serverar tillsammans med ett bröd på majs och pumpa. Grytan med potatis och kikärtor avrundas med len kokosmjölk och krossade tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd

Ingredienser

4 portioner
400 g bladspenat
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
2 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 msk olja
250 ml kokosmjölk
500 g krossade tomater
1/2 dl mango chutney
1 tsk salt
2 krm peppar

Majs- och pumpabröd

4 dl vetemjöl
2 dl polenta
2 msk pumpakärnor
2 tsk bakpulver
4/5 tsk salt
2 dl kallt vatten
olja till stekning

För alla

Orientalisk kikärtsgryta:
Kontrollera innehållet i mango chutneyn, i övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Majs- och pumpabröd:
Brödet innehåller gluten, men är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Majs- och pumpabröd

Tips

Börja med att göra bröddegen och stek bröden sedan medan grytan kokar.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Redaktionen

2016-02-11

Hej Siri! Vi har nu ändrat till 2 msk pumpakärnor och hoppas det blir lättare för alla nu. Lycka till!

Siri

2016-02-10

Jag skulle gärna se mängden pumpakärnor är skrivet i deciliter istället för antal. Jobbigt att stå och räkna till 40 pumpakärnor. Hur viktigt är det egentligen att det blir exakt 40st..?

Redaktionen

2015-04-29

Hej Ida! Ja, det är stycken vi menar. Det är 40 st för 4 portioner som gäller.

Näringsvärde per portion

Energi 4301 KJ / 1028 kCal
Fett 31.4 g
Kolhydrater 148.5 g
Protein 28.7 g
Läs mer om näringsvärden