Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd
En gryta är oftast mycket smakrik och mättande, så även den här gången i denna orientaliska kikärtsgryta, som du serverar tillsammans med ett bröd på majs och pumpa. Grytan med potatis och kikärtor avrundas med len kokosmjölk och krossade tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g bladspenat
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
2 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 msk olja
250 ml kokosmjölk
500 g krossade tomater
1/2 dl mango chutney
1 tsk salt
2 krm peppar
Majs- och pumpabröd
4 dl vetemjöl
2 dl polenta
2 msk pumpakärnor
2 tsk bakpulver
4/5 tsk salt
2 dl kallt vatten
olja till stekning
Gör så här
Majs- och pumpabröd
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4301 KJ / 1028 kCal
Fett31.4 g
Kolhydrater148.5 g
Protein28.7 g
Kommentarer
De står majs- och pumpabröd.... Men vart är majsen i receptet, är de polentan som är majset?
Maria
2025-01-18Så god gryta med gott bröd 👌 Jag kryddade grytan med en tsk sambal tillförde lite sting och djup !
Susanne
2020-11-02Hej Siri! Vi har nu ändrat till 2 msk pumpakärnor och hoppas det blir lättare för alla nu. Lycka till!
Redaktionen
2016-02-11