Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Orientalisk kikärtsgryta med majs- och pumpabröd

En gryta är oftast mycket smakrik och mättande, så även den här gången i denna orientaliska kikärtsgryta, som du serverar tillsammans med ett bröd på majs och pumpa. Grytan med potatis och kikärtor avrundas med len kokosmjölk och krossade tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten om den är fryst.
  2. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök, ingefära och spiskummin i oljan ca 2 minuter i en gryta. Tillsätt potatis, kikärter, kokosmjölk, krossade tomater och mango chutney. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt koka under lock 15–20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk. Krama vätskan ur spenaten. Blanda ner i grytan mot slutet. Späd med vatten om den känns för tjock. Låt allt bli varmt.
  4. Servera gärna kikärtsgrytan med nystekta majs- och pumpabröd.

Majs- och pumpabröd

  1. Blanda vetemjöl, polenta, pumpakärnor, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör samman till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt ca 20 minuter i rumstemperatur.
  2. Tryck ut men händerna till cm–tjocka runda, platta bröd, ca 8 cm i diameter. Stek bröden ca 5 minuter per sida i olja.

För alla

Orientalisk kikärtsgryta:
Kontrollera innehållet i mango chutneyn, i övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Majs- och pumpabröd:
Brödet innehåller gluten, men är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Börja med att göra bröddegen och stek bröden sedan medan grytan kokar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g bladspenat
  • 1 burk kokta kikärter (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk olja
  • 250 ml kokosmjölk
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Majs- och pumpabröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl polenta
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,8 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4301 kJ / 1028 kCal