Oreganostekt lax med fetayoghurt

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
0
Oreganostekt lax med fetayoghurt

En oreganostekt lax blir underbart smakrik och passar perfekt ihop med en krämig fetayoghurt. Servera med en tomatsallad som får sin smak av rödlök, olivolja och rödvinsvinäger. Ät laxen och tomatsalladen tillsammans med fluffigt ris och måltiden är klar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Oreganostekt lax med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Fetayoghurt

150 g fetaost
2 dl matyoghurt
peppar

Tomatsallad

1/2 rödlök
4 tomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Lax

4 bitar laxfilé (à 125 g)
2 tsk oregano
1/2 tsk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2900 KJ / 693 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med fetakräm och bönor
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgratäng med dill och hjärtsallad
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostbakad lax med gräslökscrème och potatis
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax i tortillabröd
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med lax
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk pasta med lax och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga