Oreganostekt lax med fetayoghurt

13
0
Oreganostekt lax med fetayoghurt

En oreganostekt lax blir underbart smakrik och passar perfekt ihop med en krämig fetayoghurt. Servera med en tomatsallad som får sin smak av rödlök, olivolja och rödvinsvinäger. Ät laxen och tomatsalladen tillsammans med fluffigt ris och måltiden är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Oreganostekt lax med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Fetayoghurt

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
-
peppar

Tomatsallad

1/2
rödlök
4
tomater
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar

Lax

4
bitar laxfilé (à 125 g)
2 tsk
oregano
1/2 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa 1/2 vitlöksklyfta i dressingen till salladen och blanda med 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2900 KJ / 693 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept