Oreganostekt lax med fetayoghurt
En oreganostekt lax blir underbart smakrik och passar perfekt ihop med en krämig fetayoghurt. Servera med en tomatsallad som får sin smak av rödlök, olivolja och rödvinsvinäger. Ät laxen och tomatsalladen tillsammans med fluffigt ris och måltiden är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
peppar
Tomatsallad
1/2 rödlök
4 tomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Lax
4 bitar laxfilé (à 125 g)
2 tsk oregano
1/2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 693 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer