Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
0
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Njut av en ljuvlig kalkon med ugnsbakade grönsaker och svalkande tzatziki. Kalkonen bryns i stekpannan med färsk hackad oregano innan den gör de söta romantica tomaterna och potatisen sällskap i ugnen. För att få alla smaker på plats gör du en svalkande tzatziki att servera vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna cecile)
1/2   förp romantica tomater (à 400 g)
1 msk  olja
salt och peppar
1/2   kruka färsk oregano
ca 400 g  kalkonbröst

Tzatziki

1/2   gurka
1 1/2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
1/2   cosmopolitansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2362 KJ / 565 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein57 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsfyllt kalkonbröst
Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga