Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

24
0
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Njut av en ljuvlig kalkon med ugnsbakade grönsaker och svalkande tzatziki. Kalkonen bryns i stekpannan med färsk hackad oregano innan den gör de söta romantica tomaterna och potatisen sällskap i ugnen. För att få alla smaker på plats gör du en svalkande tzatziki att servera vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna cecile)
200 g
tomater (gärna romantica)
1 msk
olja
-
salt och peppar
1/2
kruka färsk oregano
ca 400 g
kalkonbröst

Tzatziki

1/2
gurka
1 1/2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Till servering

1/2
cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 565 kCal
Fett 15 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept