Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
0
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Njut av en ljuvlig kalkon med ugnsbakade grönsaker och svalkande tzatziki. Kalkonen bryns i stekpannan med färsk hackad oregano innan den gör de söta romantica tomaterna och potatisen sällskap i ugnen. För att få alla smaker på plats gör du en svalkande tzatziki att servera vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna cecile)
1/2   förp romantica tomater (à 400 g)
1 msk  olja
salt och peppar
1/2   kruka färsk oregano
ca 400 g  kalkonbröst

Tzatziki

1/2   gurka
1 1/2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
1/2   cosmopolitansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2362 KJ / 565 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein57 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga