Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

82
0
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Njut av en ljuvlig kalkon med ugnsbakade grönsaker och svalkande tzatziki. Kalkonen bryns i stekpannan med färsk hackad oregano innan den gör de söta romantica tomaterna och potatisen sällskap i ugnen. För att få alla smaker på plats gör du en svalkande tzatziki att servera vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 förp romantica tomater (à 400 g)
1 msk olja
salt och peppar
1/2 kruka färsk oregano
ca 400 g kalkonbröst

Tzatziki

1/2 gurka
1 1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 cosmopolitansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 565 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden