Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkonrullar med ris- och fetasallad

Kalkonrullar med ris- och fetaostsallad passar bra på buffébordet eller som en egen lunch- eller middagsrätt. Blanda ris med hackad rödlök, rädisor, gräddfil och tärnad fetaost. Krydda och fördela ris- och fetasalladen på kalkonskivorna. Rulla ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i buljongen i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Låt riset kallna.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka rädisorna. Blanda riset med lök- och rädishack, gräddfil och oregano. Tärna fetaosten smått. Vänd i riset. Smaka av med peppar.
  3. Fördela rissallad på kalkonskivorna. Rulla ihop till rullar. Skölj och riv sallaten i mindre bitar. Fördela sallaten på ett stort fat. Lägg rullarna på sallatsbädden. Garnera med bladpersilja.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten.

Ingredienser

Portioner: 25
  • 4 dl långkornigt ris
  • 8 dl hönsbuljong (fond eller tärning+vatten)
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe rädisor
  • 6 dl gräddfil
  • 1/2 dl färsk hackad oregano
  • 200 g fetaost
  • 1/2 msk grovmald svartpeppar
  • 1/2 msk salt
  • 25 skivor rökt kalkonbröst (eller rökt skinka)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?