Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalkon med oliver och vermouth

Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ev kalkonbröstet i cm-tjocka skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kalkonskivorna.
  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran i kokvattnet.
  3. Bryn kalkonskivorna i en het stekpanna med 2/3 olivolja. Stek dem nästan färdiga och lägg sedan över på ett fat.
  4. Häll resterande olivolja i stekpannan och fräs sakta lök och vitlök. Tillsätt vermouth, koka upp, sänk värmen och låt puttra under lock i 2-3 minuter.
  5. Lägg i kalkonskivorna. Tillsätt citronjuicen, socker och oliverna. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Grovhacka persilja och rör ner precis före servering, tillsammans med smöret. Servera med risoni eller färsk pasta.

Tips

I stället för vermouth kan man använda vitt matlagningsvin. Smaka gärna av såsen med några droppar olivspad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 3 dl risoni pasta i risfrom
  • 1/2 - 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 2 1/2 dl vit torr vermouth
  • pressad juice av 3/4 citron
  • 1 tsk socker
  • 12 gröna oliver
  • 12 svarta kalamataoliver
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer