Kalkon med oliver och vermouth
Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
4 portioner
500 g kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
3 dl risoni pasta i risfrom
1/2 - 1 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk olivolja till stekning
2 1/2 dl vit torr vermouth
pressad juice av 3/4 citron
1 tsk socker
12 gröna oliver
12 svarta kalamataoliver
1 kruka persilja
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.
Sofia
2002-12-28Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.
Sven
2002-11-10