Kalkon med oliver och vermouth

16
2
Kalkon med oliver och vermouth

Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Kalkon med oliver och vermouth

Ingredienser

4 portioner
500 g kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
3 dl risoni pasta i risfrom
1/2 - 1 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk olivolja till stekning
2 1/2 dl vit torr vermouth
pressad juice av 3/4 citron
1 tsk socker
12 gröna oliver
12 svarta kalamataoliver
1 kruka persilja
1 msk smör

Gör så här

Tips

I stället för vermouth kan man använda vitt matlagningsvin. Smaka gärna av såsen med några droppar olivspad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sofia

2002-12-28

Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.

Sven

2002-11-10

Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.