Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.
500 g kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
3 dl risoni pasta i risfrom
1/2 - 1 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk olivolja till stekning
2 1/2 dl vit torr vermouth
pressad juice av 3/4 citron
1 tsk socker
12 gröna oliver
12 svarta kalamataoliver
1 kruka persilja
1 msk smör
Gör så här
Tips
I stället för vermouth kan man använda vitt matlagningsvin. Smaka gärna av såsen med några droppar olivspad.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
1616 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.
Sofia
2002-12-28
Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.
Kommentarer
Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.
Sofia
2002-12-28Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.
Sven
2002-11-10