Färsfyllt kalkonbröst

Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
0
Färsfyllt kalkonbröst

Kalkon är lite festligare än vanlig kyckling, så varför inte testa färsfyllt kalkonbröst nästa gång det vankas middagsbjudning? Du fyller kalkonbröstet med en läcker blandning av köttfärs, salsiccia, ris, konjak, vitlök, muskot och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Färsfyllt kalkonbröst

Ingredienser

6 portioner
1   kalkonbröst (1 = ca 1,2 kg)
1   gul lök
1 msk  smör
250 g  köttfärs eller blandfärs
50 g  salsicciakorv (fläskkorv)
75 g  kokt ris (75 g kokt = ca 1/2 dl okokt)
2   ägg
3 msk  konjak eller brandy
1   vitlöksklyfta
1 krm  nymalen muskot
1 dl  hackad persilja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från gluten under förutsättning att den bruna såsen är redd med t ex majsstärkelse. I övrigt innehåller rätten laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället laktosfritt ellermjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i brunsåsen.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga