Färsfyllt kalkonbröst

Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
0
Färsfyllt kalkonbröst

Kalkon är lite festligare än vanlig kyckling, så varför inte testa färsfyllt kalkonbröst nästa gång det vankas middagsbjudning? Du fyller kalkonbröstet med en läcker blandning av köttfärs, salsiccia, ris, konjak, vitlök, muskot och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Färsfyllt kalkonbröst

Ingredienser

6 portioner
1 kalkonbröst (1 = ca 1,2 kg)
1 gul lök
1 msk smör
250 g köttfärs eller blandfärs
50 g salsicciakorv (fläskkorv)
75 g kokt ris (75 g kokt = ca 1/2 dl okokt)
2 ägg
3 msk konjak eller brandy
1 vitlöksklyfta
1 krm nymalen muskot
1 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkonfilépasta med tomater
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga