Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål

Ett utmärkt middagsrecept för alla dagar! Kalkonbröstet marineras i ljuvliga örter och serveras tillsammans med potatis och brysselkål, som du kokar i kycklingbuljong. Klicka på senapssåsen, tillsätt gräslöken och servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kalkonen med timjan, dragon salt och peppar. Kör i ugnen på 120°C, ca 1 tim (använd termometer 64°C).
  2. Koka brysselkål och potatis i kycklingbuljongen (salta inte ifrån början). När kålen och potatisen är mjuk, lyft upp den ur vätskan.
  3. Koka ner buljongen tills 2 dl återstår (för 4 port). Lägg i potatisen och kålen koka upp och tillsätt smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt gräslöken innan servering.
  6. Senapssåsen: Blanda alla ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Gör laktosfri: ta bort smöret i buljongen och ersätt med lite maizena-redning för konsistensens skull. Senapen får blandas med laktosfria produkter eller spädas ut med olja och honung.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller ojla. Använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

För dig som gillar senap är det bara att öka mängden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kalkonbröst
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 msk hackad dragon
  • 2 dl brysselkål delad i kvartar
  • 4 dl tärnad potatis med skal
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl tunt skuren gräslök
  • salt och peppar
Senapssås
  • 2 msk senap grovkornig
  • 1 dl mini crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan