Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål

Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
4
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål

Ett utmärkt middagsrecept för alla dagar! Kalkonbröstet marineras i ljuvliga örter och serveras tillsammans med potatis och brysselkål, som du kokar i kycklingbuljong. Klicka på senapssåsen, tillsätt gräslöken och servera!

Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål

Ingredienser

4 portioner
800 g kalkonbröst
2 msk hackad timjan
2 msk hackad dragon
2 dl brysselkål delad i kvartar
4 dl tärnad potatis med skal
1 liter kycklingbuljong
2 msk smör
1/2 dl tunt skuren gräslök
salt
peppar

Senapssås

2 msk senap grovkornig
1 dl mini crème fraiche
1 msk flytande honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Hej Vegar och Gunnel! Ber om ursäkt att vi missat beredningen till såsen. Men nu har vi kompletterat med att man blandar ihop alla ingredienserna och smaksätter. Lycka till!

Redaktionen

2013-05-03

Instämmer. Beskrivning på senapssåsen saknas.

Gunnel

2013-05-02

Koka ned 1,5 liter kokbuljong ned till 2 dl tar sin tid. En får inte ha bråttom eller fuska fram de två dl på annat sätt.

Vegar

2011-10-31

Testa liknande recept

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Griljerad julkalkon
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålsribollita
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga