Kalkonfilépasta med tomater

5
0 Klimatsmart
Kalkonfilépasta med  tomater

En supergod pastarätt som går hem hos både stora som små! Kalkonbröstet steks ihop med löken innan man smaksätter med vitlök och mjölkblandning. Servera ihop med kokt pasta, och hackade grönsaker!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Kalkonfilépasta med  tomater

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
ca 450 g
kalkonbröst
4
port pasta (gärna spirali)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
tomatpuré
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
timjan
3
morötter
250 g
körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med lite senap och vitt matlagningsvin.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2411 KJ / 576 kCal
Fett 15 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept