Kalkonfilépasta med tomater
En supergod pastarätt som går hem hos både stora som små! Kalkonbröstet steks ihop med löken innan man smaksätter med vitlök och mjölkblandning. Servera ihop med kokt pasta, och hackade grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
ca 450 g kalkonbröst
4 port pasta (gärna spirali)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk timjan
3 morötter
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2411 KJ / 576 kCal
Fett15 g
Salt1.4 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer