Kalkonfilépasta med tomater

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Kalkonfilépasta med  tomater

En supergod pastarätt som går hem hos både stora som små! Kalkonbröstet steks ihop med löken innan man smaksätter med vitlök och mjölkblandning. Servera ihop med kokt pasta, och hackade grönsaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Kalkonfilépasta med  tomater

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
ca 450 g kalkonbröst
4 port pasta (gärna spirali)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk timjan
3 morötter
250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2411 KJ / 576 kCal
Fett15 g
Salt1.4 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkonfilépasta med paprikapesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonrullar med ris- och fetasallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkon med oliver och vermouth
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsfyllt kalkonbröst
Betyg 1.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga