Griljerad julkalkon

4
2
Griljerad julkalkon

Kokt kalkonbröst är ett smakrikt alternativ till julskinkan. Allra bäst gör den sig med en senaps- och ströbrödsgriljering. Skär upp julkalkonen i tunna skivor och njut med vörtbröd och en god senap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Griljerad julkalkon

Ingredienser

1 kalkon
1 kg
kokt, rimmat kalkonbröst
3/4 dl
grovkornig, söt senap
1 msk
strösocker
1/2 msk
finrivet apelsinskal
1
äggula
1 1/2 msk
ströbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet.
Fri från laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, alternativt glutenfri krossad cornflakes.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd istället no egg-ersättning eller byt ut mot ca 1 msk crème fraiche (för 1 kg kalkon).

Näringsvärdet är beräknat på hela kalkonen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Rolf

2018-12-22

stekt kalkon

Bo arne

2017-12-16

Låter riktigt gott! Det ska vi prova. Ett extra plus för att ni kallar det "griljerad julkalkon" och inte "julskinka på kalkonbröst"!

Näringsvärde per portion

Energi 5612 KJ / 1340 kCal
Fett 20 g
Salt 3.99 g
Kolhydrater 36 g
Protein 250 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept