Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Griljerad julkalkon

Kokt kalkonbröst är ett smakrikt alternativ till julskinkan. Allra bäst gör den sig med en senaps- och ströbrödsgriljering. Skär upp julkalkonen i tunna skivor och njut med vörtbröd och en god senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kalkon portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C grill/övervärme. Lägg kalkonen, utan nät, på en bakpappersklädd plåt.
  2. Blanda alla ingredienser utom 1/2 msk ströbröd (för 1 kg kalkon) i en skål. Bred blandningen över kalkonen. Strö över resterande ströbröd. 
  3. Grilla kalkonen mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet.
Fri från laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, alternativt glutenfri krossad cornflakes.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd istället no egg-ersättning eller byt ut mot ca 1 msk crème fraiche (för 1 kg kalkon).

Näringsvärdet är beräknat på hela kalkonen.

Ingredienser

Portioner: 1 kalkon
  • 1 kg kokt, rimmat kalkonbröst
  • 3/4 dl grovkornig, söt senap
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1 äggula
  • 1 1/2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 5612 kJ / 1340 kCal