Kokt kalkonbröst är ett smakrikt alternativ till julskinkan. Allra bäst gör den sig med en senaps- och ströbrödsgriljering. Skär upp julkalkonen i tunna skivor och njut med vörtbröd och en god senap.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2017
Kontrollera noga innehållet i ströbrödet.
Fri från laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, alternativt glutenfri krossad cornflakes.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd istället no egg-ersättning eller byt ut mot ca 1 msk crème fraiche (för 1 kg kalkon).
Näringsvärdet är beräknat på hela kalkonen.
Kommentarer
Rolf
2018-12-22stekt kalkon
Bo arne
2017-12-16Låter riktigt gott! Det ska vi prova. Ett extra plus för att ni kallar det "griljerad julkalkon" och inte "julskinka på kalkonbröst"!