Griljerad julkalkon

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
2
Griljerad julkalkon

Kokt kalkonbröst är ett smakrikt alternativ till julskinkan. Allra bäst gör den sig med en senaps- och ströbrödsgriljering. Skär upp julkalkonen i tunna skivor och njut med vörtbröd och en god senap.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Griljerad julkalkon

Ingredienser

1 kalkon
1 kg  kokt, rimmat kalkonbröst
3/4 dl  grovkornig, söt senap
1 msk  strösocker
1/2 msk  finrivet apelsinskal
1   äggula
1 1/2 msk  ströbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet.
Fri från laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, alternativt glutenfri krossad cornflakes.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd istället no egg-ersättning eller byt ut mot ca 1 msk crème fraiche (för 1 kg kalkon).

Näringsvärdet är beräknat på hela kalkonen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

stekt kalkon

Rolf

2018-12-22

Låter riktigt gott! Det ska vi prova. Ett extra plus för att ni kallar det "griljerad julkalkon" och inte "julskinka på kalkonbröst"!

Bo arne

2017-12-16

Näringsvärde per portion

Energi5612 KJ / 1340 kCal
Fett20 g
Salt3.99 g
Kolhydrater36 g
Protein250 g

Testa liknande recept

Julskinka med griljering
Betyg 2.7 av 5.
1778 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskskinka
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med rökt kalkonbröst och limevinägrett
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Kalkonschnitzel med tomatsås
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga