Oreganokyckling
Mör kyckling som blir insvept i en magiskt fyllig sås som har tagit smak av den fluffiga grädden, vitlök och oregano. Enkel, snygg och fantastisk god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 - 3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
1 dl oliver (urkärnade)
1 dl strimlade soltorkade tomater
Till servering
grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett17 g
Salt6 g
Kolhydrater51 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Valde lårfilê och extra av allt egentligen. Kanongott!
Mika
2024-10-20Lättlagat och gtt. La in lite skivade champinjoner mot slutet och hackade färska tomater. Serverade med basmatiris och grönsallad med gurka, tomat. färsk spenat och böngroddar med lite balsamvinäger och granatäppelsirap på.
Marianne
2024-10-11Enkelt att laga men blev inte speciellt gott, tyvärr..
Mathilda
2024-06-19