Oreganokyckling
Mör kyckling som blir insvept i en magiskt fyllig sås som har tagit smak av den fluffiga grädden, vitlök och oregano. Enkel, snygg och fantastisk god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 - 3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
Till servering
kokt potatis
kokta morötter
skuren salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1780 KJ / 424 kCal
Fett14 g
Salt1.9 g
Kolhydrater37 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott & enkelt att laga.
Simon
2024-01-21Mycket enkel och god! Efter som några i familjen upplevde väl salt kommer jag att smaka av med salt efter buljongen är tillsatt nästa gång. Jag brynte även en schalottenlök med vitlöken, vilket blev riktigt gott.
Maria
2023-01-29Snabbt enkelt och billigt. Jag gjorde den på lårfile
Ronny
2022-12-26