Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Oreganokyckling

Mör kyckling som blir insvept i en magiskt fyllig sås som har tagit smak av den fluffiga grädden, vitlök och oregano. Enkel, snygg och fantastisk god.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
  3. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Servera med kokt potatis i halvor, morötter och salladslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 tsk färsk eller torkad oregano
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
Till servering
  • kokt potatis
  • kokta morötter
  • skuren salladslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1780 kJ / 424 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept