Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

En utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram köttet 30 minuter före grillning. Krydda runt om med salt.
  2. Bryt/skär av den nedre torra delen av sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
  3. Tomatvinägrett: Finhacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar. Rör ner tomater, vitlök och basilika.
  4. Grilla köttet några minuter per sida. Krydda runt om med 1 krm peppar. Låt köttet vila ca 5 minuter. Skär det sedan i stavar/strimlor.
  5. Grilla sparrisen, gärna i en grillwokpanna eller grillform. Salta lätt.
  6. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Lägg upp på ett fat tillsammans med rucolan. Dela burratan/mozzarellan med fingrarna och sprid ut på fatet. Fördela ut sparris och det skivade köttet. Ringla över tomatvinägretten.
  7. Till severing: Toppa med basilikablad och hyvlad parmesan.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost/mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och hårdostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor ryggbiff (à ca 150 g st)
  • 1 tsk salt
  • 250 g grön sparris
  • olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 romansallad
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 200 g burrata eller buffelmozzarella
Tomatvinägrette
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl finhackad basilika
Till servering
  • basilikablad
  • hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?