Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat
6
Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

En utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

Ingredienser

4 portioner
4 skivor ryggbiff (à ca 150 g st)
1 tsk salt
250 g grön sparris
olivolja
1 krm svartpeppar
1 romansallad
1 påse rucola (à 65 g)
200 g burrata eller buffelmozzarella

Tomatvinägrette

1 dl soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta
2 msk vit balsamvinäger
1 dl olja
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl finhackad basilika

Till servering

basilikablad
hyvlad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Bästa ever!

Mirja

2024-07-12

Bästa salladen. Såå god.

Karin

2023-08-13

Den här biffsallden har gått på högvarv i släkten dom senaste åren. Så fräsch och god och alla blir nöjda. Enkel att göra rekommenderar denna varmt.

Mirja

2023-07-08

Testa liknande recept

Grillad ryggbiff
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biff i rökig vinmarinad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad ryggbiff
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad Ryggbiff med kinesisk BBQ-glaze
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryggbiff i ugn
Betyg 4.3 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och pestociabatta med mozzarella
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga