Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

55
2
Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

En utvecklad, mer matig variant av en klassisk capresesallad med grillad ryggbiff, sparris, rucola och parmesan som tillägg. Burrata är en italiensk färskost från Apulien. Den är en lyxig blandning mellan mozzarella och krämig grädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Grillad biff och sparris med burrata och tomatvinägrett

Ingredienser

4 portioner
4
skivor ryggbiff (à ca 150 g st)
1 tsk
salt
250 g
grön sparris
-
olivolja
1 krm
svartpeppar
1
romansallad
1
påse rucola (à 65 g)
200 g
burrata eller buffelmozzarella

Tomatvinägrette

1 dl
soltorkade tomater
1
liten vitlöksklyfta
2 msk
vit balsamvinäger
1 dl
olja
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 dl
finhackad basilika

Till servering

basilikablad
hyvlad parmesanost

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost/mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och hårdostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Jeanette

2020-07-14

Det var så himla gott att jag nästan grät!

Therese

2020-07-06

🌟🌟🌟🌟🌟

Redaktionen ICAse

2020-07-07

❤️❤️❤️❤️❤️ till dig.

Testa liknande recept