Pasta med dragon och kyckling
Citron och kyckling går väldigt fint ihop. Här steks skurna kycklingfiléer och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en fantastisk sås. Blanda ner snabbkokta ärtor och soltorkade tomater, riv över citronskal efter smak. Voilà – en härlig kycklingpasta, redo för servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
finrivet skal och pressad saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk pressad saft)
1 kruka dragon
150 g sockerärtor
200 g soltorkad tomat (strimlade)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2821 KJ / 675 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater54.9 g
Protein40.8 g
Kommentarer
Jag hade ingen färsk dragon o inga sockerärtor hemma varför jag använde torkad dragon o vanliga gröna ärtor. La också till en liten klick dijon. Riktig festmåltid.
Annelie
2024-01-19Jättegott! Jag tar kycklinglårfiléer istället och steker dom i ugnen så sparar jag tid. Och gör enkelt dubbel sats. Serverar strimlade soltorkade tomater på sidan om så räcker den dyra burken till 3 middagar istället för en.
Kajsa
2021-02-04Galet gott!
Jenny
2020-06-06