Pasta med dragon och kyckling

Betyg 4.4 av 5.
43 personer har röstat
6
Pasta med dragon och kyckling

Citron och kyckling går väldigt fint ihop. Här steks skurna kycklingfiléer och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en fantastisk sås. Blanda ner snabbkokta ärtor och soltorkade tomater, riv över citronskal efter smak. Voilà – en härlig kycklingpasta, redo för servering!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Pasta med dragon och kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
finrivet skal och pressad saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk pressad saft)
1 kruka dragon
150 g sockerärtor
200 g soltorkad tomat (strimlade)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade ingen färsk dragon o inga sockerärtor hemma varför jag använde torkad dragon o vanliga gröna ärtor. La också till en liten klick dijon. Riktig festmåltid.

Annelie

2024-01-19

Jättegott! Jag tar kycklinglårfiléer istället och steker dom i ugnen så sparar jag tid. Och gör enkelt dubbel sats. Serverar strimlade soltorkade tomater på sidan om så räcker den dyra burken till 3 middagar istället för en.

Kajsa

2021-02-04

Galet gott!

Jenny

2020-06-06

Näringsvärde per portion

Energi2821 KJ / 675 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater54.9 g
Protein40.8 g

Testa liknande recept

Krämig kyckling med majs, soltorkad tomat och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonkyckling
Betyg 4.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pasta med körsbärstomater och getost
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig kycklingpasta med senap och dragon
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga