Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med dragon och kyckling

Citron och kyckling går väldigt fint ihop. Här steks skurna kycklingfiléer och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en fantastisk sås. Blanda ner snabbkokta ärtor och soltorkade tomater, riv över citronskal efter smak. Voilà – en härlig kycklingpasta, redo för servering!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i tre delar på snedden. Stek dem i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Rör ner grädden och citronsaften i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Skär dragonen grovt och strö över den.
  4. Koka sockerärterna någon minut i saltat vatten.
  5. Blanda sockerärterna och tomaterna med kycklingen. Smaka av med citronskal, salt och peppar och servera med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl vispgrädde
  • finrivet skal och pressad saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk pressad saft)
  • 1 kruka dragon
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g soltorkad tomat (strimlade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2821 kJ / 675 kCal