Oreganokyckling

Mör kyckling som blir insvept i en magiskt fyllig sås som har tagit smak av den fluffiga grädden, vitlök och oregano. Enkel, snygg och fantastisk god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 - 3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
1 dl oliver (urkärnade)
1 dl strimlade soltorkade tomater
Till servering
grön sallad
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett17 g
Salt6 g
Kolhydrater51 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
94 stValde lårfilê och extra av allt egentligen. Kanongott!
Mika
Lättlagat och gtt. La in lite skivade champinjoner mot slutet och hackade färska tomater. Serverade med basmatiris och grönsallad med gurka, tomat. färsk spenat och böngroddar med lite balsamvinäger och granatäppelsirap på.
Marianne
Enkelt att laga men blev inte speciellt gott, tyvärr..
Mathilda
Jättegott & enkelt att laga.
Simon
Mycket enkel och god! Efter som några i familjen upplevde väl salt kommer jag att smaka av med salt efter buljongen är tillsatt nästa gång. Jag brynte även en schalottenlök med vitlöken, vilket blev riktigt gott.
Maria
Snabbt enkelt och billigt. Jag gjorde den på lårfile
Ronny
En enkel och god maträtt gillas av alla
Barbro
Superenkel rätt som går hem hos både barn och vuxna!
Maria
En storfavorit och så enkel att laga och ungarna älskar det
Therese
En av favoriterna. Jättegod och snabblagad.
Ann-christine